Wat zijn de regels betreft vervoer in een bedrijfsbus?

Een vraag die wij als bedrijfswagen inrichters veel horen maar niet altijd even duidelijk te beantwoorden is geweest. Dit kwam vooral door de constante veranderingen en de afwezigheid van het onderwerp bij persconferentie’s. Dit is nu gelukkig “duidelijk”.

Door Fred van Heijningen
op 10 februari 2022

(Politie website 13/5/2020)
"Mijn werkgever wil dat we met 3 mensen in de werkbus naar het werk gaan. Mag dat?"
De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren (dus een gezin of anderszins huisgenoten zijn). Met drie of meer mensen in een werkbus kun je nooit genoeg afstand houden. Hierdoor loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Doe je dit ivm je werk, dan raden we je aan om met je werkgever te bespreken of er andere mogelijkheden zijn. Misschien met twee busjes rijden? Of een plexiglas afscheiding maken? Als je werkgever geen oog heeft voor de afstand kan er een boete gegeven worden van 4350 euro."
https://www.politie.nl/themas/coronavirus-en-politiewerk.html

Hieruit kan geconcludeerd worden dat het monteren van een afscheiding door middel van plexiglas(polycarbonaat) word gezien als een voldoenden maatregel (mits 3 personen). Naast het gebruik van plexiglas(polycarbonaat) dat wij hebben gemonteerd voor schoonmaak bedrijven als CSU en Schoonmaakbedrijf Heuvelman B.V. is er ook de keuze voor PVC folie.